728x90 AdSpace

  • Latest News

    7/26/2014

    Fotoğrafçıların Bilmesi Gereken 12 Temel Photoshop Dersi / Video




    Artık doğal filtresiz fotoğraf bulmak zor, photoshop hayatın gerçeği, en kötü fotoğraflarınız üzerinde yapacağınız değişiklikler onu bir şahasere dönüştürebiliyor. Photoshop ile işe başlayacaklar bilmenizde fayda olacak 12 temel derse göz atın.




    Kırpma (Cropping)
    Photoshop CS6 ile gelen yeni kırpma aracı daha işlevsel. Fotoğraflarınızda gereksiz alanlardan kurtulmak, farklı kompozisyon kurmak için farklı bir boyutlandırma yapmak için kullanılabilir. Araç belirli alanları otomatik olarak algılıyor ve size daha kullanışlı bir araç sunuyor.



    Parlaklık ve Kontrast(Brightness & Contrast)
    Yetersiz pozlamanmış fotoğraflarda düzeltme için kullanılabilir, photoshopta sıklıkla kullanabileceğiniz bir araçtır, özellikle raw formatında çekilmiş fotoğraflarınızda kullanabilirsiniz.



    (Keskinlik) Sharpening
    Küçük ince ayrıntıları daha öne getirmek için kullanılabilir araç, bu işlemi çalışmanın son kısmına saklayın.



    Klonlama ve İyileştirici(Cloning and Healing)
    klon damga ve iyileştirici fırça en önemli iki arkadaş bu araçlar ile görüntüden istenmeyen öğeleri kaldırabiliyoruz.  Bu  kıllar, yüz lekeleri, yada farklı şeyler üzerindeki noktalar olabilir.


    Derslerin tamamı ve makalenin geri kalan orjinal halini : Buradan okuyabilirsiniz.
    • Blogger Yorumları
    • Facebook Yorumları

    0 yorum:

    Yorum Gönder

    Item Reviewed: Fotoğrafçıların Bilmesi Gereken 12 Temel Photoshop Dersi / Video Rating: 5 Reviewed By: Mehmet Ali
    Scroll to Top